Zo maak jij een moderne kantoorinrichting

Een fijne werkplek is ontzettend belangrijk voor een goede werksfeer. Hoe beter de werknemers zich voelen, hoe beter er gepresteerd wordt. Daarom in dit artikel een aantal tips hoe je je kantoor zo fijn mogelijk kunt inrichten, maar ook hoe je het een moderne en frisse look geeft. Het kantoor is tevens méér dan alleen een plek waar gewerkt wordt, het is ook een plek waar je elkaar ontmoet.

Inrichting van je kantoor

De grootte van het kantoor hoeft geen enkel probeem te zijn. Een groot kantoor kun je zo inrichten dat het toch gezellig en knus is. Andersom kun je een klein kantoor ook ruimtelijk inrichten. Het inrichten van een kantoor is een lastige opgave, zet je je bureau hier neer of daar? En die ene kast, waar laat je die? Er zijn verschillende manieren om je kantoorruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Dit kan door het plaatsen van het juiste kantoormeubilair, maar ook door het aankleden met planten of een kleurtje of poster op de muren.

Hier wat handige tips voor het inrichten van een kantoor:

  • Een meetingbox is een multifunctionele box die je kan gebruiken als een werkplek, een vergaderruimte, voor online meetings en nog veel meer.
  • Grote ramen zorgen voor fijne lichtinval en voor meer ruimte in het kantoor.
  • Glazen wanden zorgen voor een open blik en tegelijkertijd voor een knusse omgeving.
  • Kies als basis een rustige lichte kleur zoals wit, dit zorgt voor een schone en frisse sfeer.
  • Kleed het kantoor aan met groene planten en kies eventueel een muur uit die een hippe kleur of muurposter krijgt.
  • Zorg voor goede verlichting! Kies witte verlichting, dit voelt aan als daglicht.

Bureaus en bureaustoelen

De meeste mensen zullen tijdens hun werkuren de meeste tijd besteden achter hun bureau en op hun bureaustoel. Belangrijk is dus dat deze twee kantoormeubelen van goede kwaliteit zijn. Tegenwoordig heb je ook zit-sta bureaus. Deze bureaus zorgen ervoor dat mensen gemotiveerd worden om actief staan af te wisselen met zittend werken. Zo heb je meer lichaamsbeweging tijdens je werk, wat natuurlijk erg gezond is en het is ook beter voor de houding van de werknemers. Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoorinrichting, hoe drukker en kleiner de ruimte oogt. Kies dus grote meubelen en zorg ook dat de meubels goed bij elkaar passen. Verschillende bureaus in dezelfde ruimte zorgen voor een druk en onrustig gevoel.

Relaxplekken

Naast een fijne werkplek, is het ook belangrijk om genoeg relaxplekken te creëren voor je werknemers. Een plekje waar ze even rustig kunnen zitten een in fijne stoel. Een cabine waar privacy is zodat werknemers zich even terug kunnen trekken. Ook hebben steeds meer grote bedrijven een plekje waar een powernap kunt doen. Sommige mensen hebben dat namelijk ook even nodig om weer goed te kunnen presteren.

Thuiswerkplekken

Tegenwoordig moeten we steeds vaker thuiswerken. Het is daarom verstandig om werknemers ook een thuiswerk te laten inrichten. Ookal is het een klein kantoor, het heeft veer gelijkenissen met een kantoorruimte op locatie. Je hebt immers dezelfde meubelen en functionaliteiten nodig. Om het makkelijk te maken voor de werkgevers, zijn er tegenwoordig complete thuiswerksets te koop!

Fluxury Team