wietplant

Wiet zelf kweken beter voor de gezondheid

Wiet wordt vaak gezien als een drug die schadelijk is voor je lichaam, zeker op de lange termijn. Toch zijn er vele eigenschappen van wiet die medicinaal kunnen werken en juist voordelen kunnen hebben voor een goede gezondheid. Ik ga je daar wat meer over vertellen in dit artikel, lees snel verder als je nieuwsgierig bent!


Medicinale wiet en vergoedingen

Je kunt natuurlijk wiet bij een coffeeshop kopen, maar het kan ook zo zijn dat je huisarts het voor wilt schrijven. Het voordeel is dan dat je het bij de apotheek op kunt halen, bij sommige verzekeraars wordt het zelfs vergoed. Helaas is er de laatste jaren veel gedoe geweest rondom de vergoeding van medicinale cannabis vanuit de zorgerzekering. Helaas vergoeden steeds minder verzekeraars de medicinale cannabis.


De rede hiervoor is is dat het medicijn niet binnen het GVS (Geneesmiddelen Vergoedingssysteem) valt, er ontbreekt volgens hen wetenschappelijk bewijs voor de werking er van. De meeste zorgverzekraars vergoeden alleen nog als je terminaal bent en je huisarts of andere arts een aanvraag heeft indient waarin de levensverwachting staat. Of als er aangetoont kan worden dat andere gangbare behandelingen of medicijnen niet goed helpen of bijwerkingen geven.


Zelf wiet kweken

Het wordt dus steeds lastiger om medicinale wiet te krijgen en de kwaliteit van de wiet uit coffeeshops is helaas ook niet meer wat het geweest is.


Wat kun je dan het beste doen? Zelf wiet kweken met wietzaadjes! Wiet kweken is niet super ingewikkeld en het heeft verschillende voordelen:


  1. Het is goedkoper om zelf te kweken dan om het te kopen in een coffeeshop. Wanneer het wel vergoed wordt zul je eerst je eigen risico moeten betalen, dus betaal je er uiteindelijk toch nog voor.

  2. De kwaliteit van zelf gekweekte wiet is vaak beter dan die van de shop. In een coffeeshop weet je nooit waar de wiet vandaan komt en of het bewerkt of bespoten is. Er worden namelijk vaak chemische goedjes over de gedroogde wiettoppen gespoten zodat ze zwaarder worden en meer glimmen.

Zelf wiet kweken is niet alleen goedkoper, het is ook nog eens leuk om te doen. Er zijn verschillende soorten zaden en planten, voor een echte beginneling of een gevorderde kweker die er meer tijd aan wilt besteden. Wil je hier meer informatie over lees dan eens op het wietforum voor meer informatie en ervaringen van anderen.


Waarom is wiet goed voor je gezondheid?

Wiet is 100% natuurlijk, zeker als je het zelf geweekt, bij een coffeeshop kunnen er soms dingen aan toegevoegd worden. Wiet is een drug omdat het een psychoactieve stof bevat waar je high van kunt worden. Die stof hoeft niet perse negatief te zijn en kan ook voordelen bieden voor het lichaam en de geest.


De psychoactieve stof heeft een pijnverlichtende werking waardoor het goed is voor mensen met chronische pijn. Wiet gaat daarnaast misselijkheid tegen en verhoogd de eetlust, het wordt daarom vaak voorgeschreven aan kankerpatienten die door de chema misselijk zijn en weinig eetlust hebben. Ook kan wiet de groei van bepaalde soorten kanker remmen.


Er zijn ook mensen die wiet gebruiken bij epilepsie, het gebruik van wiet kan de aanvallen verminderen. Wiet wordt ook voor geschreven als slaapmedicatie of om stress tegen te gaan. De werking van wiet zorgt namelijk voor een ontspannen gevoel, je kunt goed inslapen en doorslapen.

Fluxury Team