muziek luisteren

Waarom mindfulness het geheim is voor betere sportprestaties

Ben je enkele keren per week in de sportschool te vinden, maar is het resultaat ver te zoeken? Dan is het tijd voor een andere aanpak. Als je last hebt van stress en klachten in het dagelijkse leven, dan zal dit ook een slechte invloed hebben op je sportprestaties. Wij vertellen je graag waarom Mindfulness het geheim is voor betere sportprestaties.


Wat is mindfulness?

Door middel van mindfulness is het voor jou mogelijk om je sportprestaties te verbeteren. Mindfulness is een vorm van meditatie. Mindfulness is zeker geen nieuwe methode. Al duizenden jaren houden wij ons bezig met mindfulness. Vooral binnen het boeddhisme wordt hier veel gebruik van gemaakt. Als je mindfulness gaat toepassen, dan draait het vooral om het aannemen van een bepaalde levenshouding. Dit kun je leren. Door allerlei oefeningen en tips is het ook voor jou mogelijk om deze manier van leven geheel eigen te maken. Het is aan te raden om een cursus te volgen omdat je op deze manier begeleiding krijgt in het uitvoeren van de opdrachten. Door middel van kleine stapjes zul je al snel grote verschillen ervaren. Je kunt je steeds beter focussen, zaken bewuster meemaken en het allerbelangrijkste is dat je meer rust zult ervaren.


Stress aanpakken

Mindfulness brengt veel voordelen met zich mee. Dankzij deze vorm van meditatie is het mogelijk om een goede balans te vinden tussen gezonde spanning en ontspanning. Zit jij in het dagelijkse leven vaak in stresssituaties en wil je hier verandering in brengen? Dan kan mindfulness ervoor zorgen dat jij beter kunt omgaan met deze situaties. Het is belangrijk dat jij dit aanpakt omdat het ervaren van stress slecht is voor je gezondheid. Het constant ervaren van stress kan er op een gegeven moment zelfs voor zorgen dat jij snel vermoeid raakt en dat jij je niet goed kunt concentreren. Hierdoor is het mogelijk dat jij je niet volledig kunt focussen in het dagelijkse leven, denk bijvoorbeeld aan de concentratie die je nodig hebt om te sporten, je werk goed te kunnen doen of te studeren.

Minder klachten

Als jij je niet goed kunt ontspannen dan zul je last krijgen van allerlei klachten. Heb je vaak hoofdpijn en pieker jij veel? Dan is het niet goed voor je gezondheid om hier mee rond te blijven lopen. Op een gegeven moment kun je niet meer goed in slaap komen waardoor je kunt lijden aan slaapproblemen. Hierdoor zal je altijd een opgejaagd gevoel ervaren. Je bent moe overdag en voelt je futloos. Hierdoor zul je ook minder energie hebben om te gaan sporten. Deze klachten kun je met mindfulness aanpakken. Mindfulness zal je helpen om te ontspannen. Dankzij deze ontspanning die je zult ervaren zullen je klachten op den duur sterk verminderen. Je zult weer energie krijgen en je fit voelen om weer te gaan sporten.


Fluxury Team