moderne lampen

Waarom kiezen voor Calex lampen?

Het merk Calex is een sterk opkomend merk binnen de lampenindustrie. In zowel huishoudens als openbare plekken zie je de Calex lampen steeds vaker terug. Nederland gaat zich steeds beter realiseren dat licht een zeer belangrijk onderdeel is van welke sfeer een kamer uitstraalt. Een gezellig restaurant ziet er deels zo gezellig uit doordat er juist omgegaan wordt met licht. Calex is op deze trend ingesprongen en ontwikkeld mooie lampen die sfeervol licht geven.


Decoratieve lampen

De lampen van Calex zijn onder te verdelen in vier categorie├źn en decoratief is daarvan de eerste. Calex is al vanaf 1970 bezig om hun lampen meer te laten zijn dan een simpele lichtbron. Zo zijn alle decoratieve lampen van Calex met de hand gemaakt en bieden ze ook echt iets unieks. Ze geven namelijk zowel functioneel als sfeervol licht. Hieronder lichten we een aantal type decoratie lampen uit:
  • Fusion: Meerdere lampen zijn samengevoegd en door het dubbele glas reflecteert het licht op een sfeervolle manier.
  • Arctic: Dit zijn de bekende witte sneeuwbol lampen die binnen bijna ieder interieur passen.
  • Colors: Deze colors lampen kun je aanpassen naar de kleuren die je gebruikt in je interieur.
  • Giant: Dit zijn echte eye catchers aangezien ze zeer groot en opvallend zijn.

Functionele lampen

Ben je aan het denken hoe je graag iedere kamer verlicht wil hebben? De gemakkelijkste manier om een kamer te verlichten is functionele verlichting. Calex led lampen bieden je hierin weer tal van mogelijkheden aan die verschillende stijlen en sferen meegeven.

Wij raden je overigens aan om een lichtplan te maken voordat je een kamer gaat inrichten. Een lichtplan is een zeer simpele schets waarin je aangeeft waar je meubels en lampen gaat plaatsen. Geef in de schets ook aan wat voor lamp je waar je gaat plaatsen. Zo heb je een visueel beeld in je hoofd en kun je daar gemakkelijker naar toe werken.

Armaturen

Naast dat het soort licht dat een Calex lamp uitstraalt zeer belangrijk is voor de sfeer, is de armatuur dat ook. Calex heeft hier goed over nagedacht en heeft armaturen ontwikkeld die goed bij hun lampen passen. Hierdoor kun jij ook kiezen voor een complete lamp die past binnen die stijl van jouw huis.

Smart home lampen

Wil jij naast sfeervolle verlichting ook een stukje comfort? Calex biedt ook tal van mogelijkheden aan in smart home lampen. Deze zijn gemakkelijk op afstand te bedienen via je smartphone of via voice commands.

Fluxury Team