spiegelreflex

Waarom een spiegelreflexcamera echt iets voor jou is (of juist niet)!

Ook als je geen verstand hebt van camera’s heb je vast wel eens gehoord van een spiegelreflexcamera. Door de naam klinkt het wellicht als een ingewikkeld type camera, maar dat valt reuze mee. In deze blog vertellen we jou daarom waarom je wel of juist niet voor een spiegelreflexcamera moet kiezen.

Je ziet precies wat je fotografeert

Een spiegelreflexcamera is een camera met, niet geheel verrassend, een spiegelsysteem. Dit spiegelsysteem zorgt ervoor dat je via een spiegel, door je lens naar het te fotograferen onderwerp kijkt, op een analoge manier dus. Je ziet daardoor precies wat er aan de andere kant van de camera gebruikt, zonder vertraging. Wat je ziet op het moment dat je klikt is dus ook wat er gefotografeerd wordt. Bij andere digitale camera’s zie je je onderwerp op een schermpje met enige vertraging en niet de exacte kleuren.

Scherptediepte

Met een spiegelreflexcamera kun je beter scherpstellen en diepte creëren. Hierdoor krijg je scherpe en nauwkeurige foto’s met het onderwerp op de voorgrond. Je kunt hiermee spelen om zo je onderwerp er echt uit te laten springen. Een foto met alles op dezelfde scherpte kan namelijk afleiden van het hoofddoel van de foto.

Veel lenzen en accessoires

Je zit bij de spiegelreflexcamera niet vast aan één lens, je kunt gemakkelijk wisselen van lens zodat je voor verschillende afstanden en situaties de juiste lens hebt. Zo kun je switchen naar een andere lens op het moment dat het donkerder of juist lichter wordt. Ook aan beschikbare accessoires geen gebrek bij de spiegelreflexcamera. Van camerariemen tot accu’s en van flitsers tot afstandsbedieningen.

Voor elk type fotografie

Door de mogelijkheid gemakkelijk te wisselen van lens is de spiegelreflexcamera uitermate geschikt voor verschillende typen fotografie. Je hebt veel vrijheid en kunt binnen no-time schakelen van portretfotografie naar landschappen of actiefoto’s.

Groter dan gemiddeld

Afhankelijk van je voorkeur en de manier van gebruik kan het zowel een voordeel als een nadeel zijn dat de spiegelreflexcamera groter is dan de gemiddelde camera. Het is natuurlijk mooi dat je een grote lens hebt en dat de camera daardoor gemakkelijk in de hand ligt, maar het is wel lastig als je de camera wilt gebruiken tijdens bijvoorbeeld een wandeling door de natuur of een stedentripje.

Fluxury Team