dj muziek feest

Verschillende manieren van online muziek luisteren

Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren online muziek luisteren. van het simpele aanzetten van de radio, je favo radio station tot het luisteren naar op maat gemaakt playlist en muziek inspiratiebronnen on demand zoals podcasts en DJ mixes.


Ook hebben al deze manier van allemaal weer een ander doel. Nu is dat natuurlijk voor elk persoon anders. De een luistert graag naar radio DJ’s die maar wat kletsen en grappen maken op de radio. Iemand anders gaat het vooral om de muziek en weer iemand anders luister liever naar radio met tussendoor waardevolle informatie over bepaalde nieuws onderwerpen.


Iedereen luistert op zijn eigen manier online naar muziek. En om wat jouw wat meer inspiratie te geven in welke manier van online muziek luisteren er zijn kijken we naar enkele van de vele mogelijkheden hierin.


FM radio en online radio

Wanneer we alleen al naar het segment radio kijken valt er veel te vertellen. Natuurlijk is er de traditionele radio in de ether die je kunt bereiken via FM of AM. Bekende zenders in Nederland zijn Radio 538, Radio 10, Sublime, BNR Radio, Veronica, Qmusic en 100%NL.


Al deze radio stations hebben een gecombineerde programmering van praatprogramma's en muziek programma’s en of leuke combinaties hierin, om het nog niet over de verschillende muziekstijlen te hebben.


Naast FM en AM heb je ook al weer heel wat jaren internet radio. Ook wel online radio genoemd. Het principe blijft hetzelfde echter kun je deze zenders via een internetstream (link) via een computer of ander apparaat luisteren. Ondanks alle bekende zenders ook online via een stream te beluisteren zijn kun je veel meer radiozenders vinden. De hele wereld aan radio ligt ineens aan je voeten. Zo is er voor iedereen in elke stijl en elk genre wel een online radiostation te vinden dat aan je wensen voldoet.


Essential Mixes, Podcasts en DJ mixes

De meeste mensen denken bij een podcast aan een on demand show (radioprogramma) waarin alleen wordt gepraat over de meest uiteenlopende onderwerpen. De meeste podcast zijn ook puur praat podcast en zijn net als boeken te categoriseren in verschillende onderwerpen zoals komedie, filosofie, drama, informatief etc. Daarnaast zijn er ook tal van muziek podcasts waar je via een podcast app je op kunt abonneren en kunt beluisteren wanneer het jou uitkomt.


Inmiddels zijn er veel DJ’s die hun eigen mixes in de vorm van een podcast online zetten om zo hun talenten en kennis met hun fans te delen. Er zijn ook leuke combinatie zoals The Essential Mix vooral bekend van Pete Tong op BBC Radio 1 waarin een gast DJ zijn favoriete muziek aan elkaar mixt, ook al is het niet de stijl die deze DJ doorgaans draait. Een leuk concept dus.


Essentiële muziek in mooie DJ mixes

Een andere bekende serie van Essential Mixes is die van Dirty Disco wat een combinatie is van alle bovenstaande voorbeelden. Deze mix show bestaat inmiddels 7 jaar en wordt op zowel FM zenders als online radiozenders wereldwijd uitgezonden en beluisterd. Is daarnaast vooral populair als muziek podcast op het web en staat bekend om elke week weer een nieuwe show van 2 uur waarin zowel DJ’s als andere muziek professionals, en liefhebbers inspiratie op kunnen doen met de nieuwste elektronische muziek. Dat vervolgens in een 2 uur durende Essential Mix aan elkaar wordt gemixt met vette en hele strakke mix overgangen.


Playlists en playlists op maat

Spotify, Deezer, Tidal en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn muziek streamingdiensten waarvan Spotify de meest gebruikte is met de grootste bibliotheek aan muziek. Het maken van persoonlijke playlists met deze diensten is ongekend populair. Je hebt niet alleen toegang tot alle muziek die je maar wilt, maar kunt ook nog je eigen playlists aanmaken en deze vervolgens opdelen in thema’s of voor speciale gelegenheden maken. Het gaat zelfs een stap verder. Het luisteren van gecureerde playlists is zo populair dat er zelfs vraag is naar op maat gemaakte en gepersonaliseerde DJ mixes en playlists. Zo kun je voor elk feestje en gelegenheid een mix of playlist op maat laten maken. Ideaal als je geen budget hebt voor een band of DJ. Of juist voor de kleinere gelegenheden waarvan je wilt dat de muziek perfect is afgestemd.


Muziek voor bedrijven

Ook bedrijven maken hier veelvuldig gebruik van. Waar vroeger nog de ouderwetse muziek computers werden gebruikt in horeca gelegenheden. Willen veel bedrijven voor hun concept muziek op maat. En laten een deskundige muziek specialist of DJ met veel ervaring en muziekkennis playlist en of playlist samenstellen voor hun bedrijf. Dit kan meerdere doelen dienen, zowel uit marketing perspectief om een doelgroep te bereiken, maar ook om een bepaalde sfeer te creëren. Wil je weten hoe dit werkt of meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan eens naar deze custom DJ mix service.


Fluxury Team