mopshond

Tips voor rouwverwerking

Iedere persoon is anders, en dat betekent dat we ook allemaal op een andere manier reageren op moeilijke situaties. Een simpele handleiding ‘’hoe om te gaan met het verlies van een dierbare’’ bestaat dan ook niet. Rouwen doen we allemaal op onze eigen manier. Toch biedt het vaak steun om te lezen of te horen hoe anderen omgaan met verlies. Vaak putten we kracht uit de gedachte dat we niet de enige zijn die te maken krijgen met de dood. Vandaag zetten we een aantal adviezen op een rij die jou hopelijk zullen helpen als je momenteel rouwt om het verlies van iemand uit jouw omgeving.


Er is geen juiste manier om te rouwen: doe wat goed voelt

Zoals eerder gezegd, gaat iedereen anders om met de dood. Sommige mensen zullen ervoor kiezen om afleiding te zoeken in de vorm van leuke dagjes uit, reizen of andere activiteiten. Anderen moeten er niet aan denken om te gaan reizen - zij vinden het misschien juist prettig om wat tijd alleen door te brengen en zo tot rust te komen. Alles kan en mag: doe dus waar jij je prettig bij voelt!

Schakel de hulp in van een begrafenisondernemer

Als er een dierbare overlijdt, heb je misschien veel vragen over de praktische kant van het verhaal. Wat kost een uitvaart? Waar moet ik aan denken tijdens de voorbereiding? Het is logisch dat je dit soort vragen hebt, maar je hoeft niet alles alleen te doen! Schakel de hulp in van een begrafenisondernemer die jou kan bijstaan bij het organiseren van een mooi afscheid. Van de rouwkaart tot het reserveren van een rouwauto: jouw hoofd staat er wellicht niet naar, maar de begrafenis ondernemer heeft hier ervaring mee en helpt je graag.

Praat met mensen bij wie je je prettig voelt

Veel mensen vinden het fijn om het verlies van een geliefde te verwerken door erover te praten met anderen. Het kan fijn zijn om, samen met anderen die hem of haar ook hebben gekend, mooie herinneringen op te halen. Als je het juist minder prettig vindt om te praten met je eigen vrienden of familie, kun je ook op zoek gaan naar mensen die je niet kent maar die wel precies hetzelfde als jij meemaken. Er bestaan bijvoorbeeld praatgroepen. Hier kun je jouw ei kwijt bij anderen die weten wat je doormaakt.

Fluxury Team