nieuwe badkamer

Tips bij het verbouwen van je badkamer

Overweeg je de badkamer in huis een opknapbeurt te geven? In dat geval zijn er verschillende zaken om vooraf rekening mee te houden. Vaak wordt bij een renovatie van de badkamer voornamelijk gedacht aan het vervangen van bestaande sanitaire voorzieningen. Een renovatie gaat echter verder dan dat! Denk ook aan de mogelijkheid om de betegeling aan te pakken, het plafond van een nieuwe stuclaag te voorzien, enzovoorts. Op deze manier krijgt de badkamer een geheel nieuwe look, waarmee je veel indruk kunt maken op je gasten! Wie wil dat nou niet, een badkamer met een hoteluitstraling? In dit artikel geven we je enkele handige tips, die hierbij van pas kunnen komen.


Maak een plan voor de renovatie van de badkamer

Voordat je aan de renovatie van een badkamer begint, is het belangrijk om een plan op papier te zetten. Welke onderdelen van de badkamer wil je tijdens de renovatie aanpakken? Kies je enkel voor nieuw sanitair, of laat je de hele badkamer vernieuwen? Het kan hierbij verstandig zijn om op sociale media naar foto’s van andermans badkamer te speuren. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, die je tegenwoordig hebt. Ook kom je tot ideeën, waar je zelf wellicht nooit eerder aan hebt gedacht.

Schakel de juiste vakmensen in

Om de renovatie vervolgens uit te laten voeren, is het inschakelen van de juiste vakmensen essentieel. Je wilt immers voorkomen dat er kort na de renovatie complicaties optreden! Denk aan een lekkende leiding, een toiletpot die niet goed aangesloten zit, enzovoorts. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een ervaren loodgieter, over fouten die regelmatig gemaakt worden bij renovaties. Deze loodgieter vertelde dat woningbezitters vaak enthousiast van start gaan, maar op een later moment spijt krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval, als leidingen niet goed op elkaar aan blijken te sluiten.

Fluxury Team