vliegtuig

Snel vervoer? Reis met een privé jet!

Het wordt steeds populairder: de privé jet. Dit komt omdat het een simpel en snel vervoersmiddel is. In dit artikel ga ik u de voordelen van een privé jet uitleggen en ik zal u inlichten over de kosten van een privé jet. Tenslotte zal ik ook nog kort vertellen of het reizen met een privé jet ook nadelen heeft.

Waarom kiezen voor een privé jet?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een privé jet van www.firstclassaviation.nl. Het eerste voordeel is dat het reizen met een privé jet ten opzichte van reizen met een passagiersvliegtuig erg comfortabel is. Er is in een privé jet aanzienlijk meer ruimte, waardoor u comfortabel kunt zitten tijdens uw vlucht. Een ander voordeel is dat u geen rekening hoeft te houden met medereizigers. Al is het niet per definitie zo dat u in een privé jet alleen reist, zullen er in een privé jet geregeld minder passagiers aanwezig zijn dan in een passagiersvliegtuig. Dit zorgt er ook voor dat de wachttijd bij een privé jet een stuk korter is dan bij een passagiersvliegtuig. Daarnaast hoeft u wanneer u gebruik maakt van een privé jet niet te wachten op uw bagage. Dit komt omdat u uw bagage gewoon mee kunt nemen in de privé jet. Dit kunt u een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen.


Wat kost reizen met een privé jet?

Er zijn bij het gebruikmaken van een privé jet twee opties: u kunt een privé jet huren of kopen. Het kopen van een privé jet zal slechts voor een gering deel van de bevolking mogelijk zijn. Wanneer u een privé jet koopt geniet u echter wel van enorm veel flexibiliteit. U kunt zelf bepalen wanneer u vertrekt en wie u meeneemt. Een tweedehands privé jet zal ongeveer verkrijgbaar zijn vanaf €300.000. Dan heeft u wel één van de goedkoopste versies. Een kleine nieuwe privé jet zal ongeveer beschikbaar zijn vanaf €2.000.000. Dit is behoorlijk veel geld, daarom kunt u er ook voor kiezen om een privé jet te huren. Hier hangt de prijs natuurlijk af van het aantal personen, het vertrekpunt en de bestemming. Een voorbeeld: een drie uur durende van Schiphol naar Lépaud, een plaats in Midden-Frankrijk, kost ongeveer €3000 voor één persoon. U moet er hierbij wel rekening mee houden dat u meestal de privé jet huurt, wanneer u met drie personen gaat zal de prijs dus ongeveer op €1000 uitkomen. Dit is natuurlijk nog steeds redelijk prijzig, maar het is veel goedkoper dan het kopen van een privé jet.

Zijn er ook nadelen bij het reizen met een privé jet?

Reizen met een privé jet klinkt natuurlijk heel mooi; erg snel een zeer comfortabel reizen. Zijn er dan ook nog nadelen? De prijs zou u kunnen zien als een nadeel. De prijs van een vlucht met een privé jet is namelijk vele malen hoger dan de prijs van een vlucht met een passagiersvliegtuig. Een ander nadeel is dat er in een privé jet veel minder mensen passen dan in een passagiersvliegtuig. In een privé jet kunnen in de meeste gevallen maximaal tien personen, dit is echter ideaal als u met een kleine groep wilt reizen.

Fluxury Team