kraan repareren

Sanitair repareren: zo doe je dat!

Hoewel je hoopt dat het je niet overkomt, kun je te maken krijgen met kapot sanitair in de badkamer van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende kraan boven de wastafel, een lekkende afvoerleiding achter het toilet, een kapotte sifon, enzovoorts. In dergelijke situaties kun je zelf voor een oplossing proberen te zorgen. Dit is vaak echter niet eenvoudig, waardoor de hulp van een professionele loodgieter wenselijk is! Een loodgieter beschikt over verschillende hulpmiddelen, waarmee de exacte schade aan het sanitair kan worden opgenomen. Op basis van de bevindingen van een loodgieter, kan vervolgens voor een passende oplossing worden gezorgd.


Lekkages rond sanitair zo snel mogelijk oplossen

Met name bij een lekkage rond sanitair, is het belangrijk om snel voor een oplossing te zorgen. Een lekkage kan namelijk voor een ernstige waterschade zorgen in de badkamer! Denk aan schimmelvorming of vochtplekken op de muren van je ruimtes. Het is erg lastig om een lekkage zelf op te lossen. Denk aan een situatie, waarbij een deel van de leidingen vervangen moet worden. In zo’n geval kun je wel proberen om het lekkende vocht zo goed mogelijk op te vangen, totdat de problemen door een loodgieter verholpen zijn. Zet een emmertje of teiltje onder de lekkende leiding, bind hier een vochtige doek omheen, enzovoorts.

Verstopping in de afvoerleiding verhelpen

Bij een verstopte afvoerleiding is een snelle hulp iets minder noodzakelijk. Vaak bouwt een verstopping zich heel geleidelijk op, waardoor de afvoer nooit in een keer verstopt zal raken. Je kunt een verstopping zelf proberen te verhelpen, door gebruik te maken van een zogenaamde trekveer, ontstopper of soda. Soda heeft een ontvettende werking, waarmee de ophoping van restafval in de afvoerleiding los komt te zitten. Door de afvoer vervolgens met heet water door te laten spoelen, wordt het restafval naar de centrale riolering afgevoerd.

Fluxury Team