iphone

Refurbished iPhone 7 plus waarom niet?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe iPhone, met name een iPhone 7 plus, merk je als snel dat je voor een nieuw exemplaar zo €1000 of meer moet aftikken. Een hoop geld, zeker wanneer je niet ‘het nieuwste en de beste’ wil hebben, maar gewoon een betrouwbaar toestel dat doet wat het moet doen. Een refurbished iPhone 7 plus is dan ook zeker het overwegen waard. In dit blog leggen we het uit wat de voordelen zijn.


Je levert niet in op de kwaliteit

Een refurbished iPhone is door iemand gekocht, en vervolgens teruggebracht. Maar het kan ook een gebruikte iPhone zijn, die nog tip top is, maar waarbij de vorige gebruiker misschien heeft gekozen voor een ander model. Het hoeft dan ook zeker niet te betekenen dat het toestel defect was. Het kan ook zo zijn dat de iPhone uit de verpakking is gehaald, waardoor die is beschadigd. Maar het kan ook zijn dat er een krasje op zit.

Om welke reden de refurbished iPhone 7 plus ook te koop wordt aangeboden maakt weinig uit. Het toestel zal voor de verkoop namelijk uitvoerig worden gecontroleerd, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd door specialisten. Zo koop je op een duurzame manier een zo goed als nieuwe iPhone die toch makkelijk 10% tot 50% goedkoper is dan een nieuwe. Daarnaast heb ik op zo’n toestel ook vaak nog een jaar langer garantie dan als je een nieuw exemplaar zou kopen.Refurbished iPhone 7 plus kopen? Doe eerst onderzoek

Een praktisch ‘nieuwe’ iPhone voor slechts een fractie van de kosten? Dat klinkt geweldig. Maar om zeker te zijn dat je geen kat in de zak koopt, is het verstandig om voordat je de refurbished iPhone gaat kopen eerst wat onderzoek te doen. Controleer de volgende dingen voordat je een refurbished iPhone 7 plus koopt:

  • Prijs: Hoeveel kost een toestel nieuw? Als het verschil slechts enkele euro’s bedraagt, kun je niet van een koopje spreken.
  • Beoordelingen: Lees beoordelingen van andere kopers om te weten te komen of de iPhone de functies heeft waarnaar je op zoek bent.
  • Verkooppunt: Kies voor een erkende verkoper, zodat je weet dat je een toestel koopt dat daadwerkelijk werd opgeknapt.
  • Retourbeleid: Kun je de iPhone retourneren als je beschadigingen of ontbrekende stukken opmerkt na de levering? En zo ja, binnen welke termijn?
  • Garantie: Zorg ervoor dat het toestel gedekt is door de wettelijke garantie van 2 jaar.

Kortom, hoe meer je kunt leren over de verkoper en het product zelf, hoe groter je kansen zijn om een goede refurbished iPhone of iPad tegen een zeer gunstige prijs op de kop te tikken. Kun je het geld dat je daar mee uitspaart mooi gebruiken voor een stevig hoesje.


Fluxury Team