Diner met vrienden

Organiseer een gezellige gourmetavond met je vrienden

Gourmetten is iets wat je niet iedere week doet, maar wanneer je het doet is het altijd erg gezellig en heerlijk om te eten met zijn allen. De meeste dingen zul je wel kennen voor op de gourmetsteen, maar er zijn ook nog een hoop andere opties die je naast de gourmet kunt serveren. Daar vertel ik je in deze blog meer over, lees daarom snel verder als je van plan bent om binnenkort te gourmetten.


Serveer ook bijgerechten

Wanneer je gaat gourmetten is het belangrijk dat je alle basis dingen in huis hebt, denk aan vlees, vis en wat stokbrood. Wil je gemakkelijk een compleet schotel met gourmet vlees bestellen dan kan dat tegenwoordig ook eenvoudig. Maar naast al het lekkere vlees wil je natuurlijk ook wel wat anders serveren. Denk aan een lekkere frisse groene salade, een salade caprese met mozarella, tomaat en basilicum of een verse koolsla zijn goede opties.


Het is ook leuk om een kleine hartige taart of quiche te maken. lekker om koud te eten, maar je kunt het ook prima opwarmen in je pannetje.


Vergeet de toppings niet!

De meeste mensen serveren ook wat toppings bij de gourmet, zoals groente, ei en kaas bijvoorbeeld. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zoals geraspte oude kaas, mozzarella of gorgonzola, maar ook verschillende sauzen zoals satésaus, rodewijn-portsaus, pepersaus of champignon-roomsaus zijn heerlijk bij de meeste gerechten die je klaar maakt op de gourmetsteen.


Een lekkere smeltkaas is ook heerlijk voor over het stokbrood in het pannetje!


Brood met smeersels

Bij bijna iedereen staat er wel wat stokbrood op tafel tijdens het gourmetten. Toch zijn er ook veel dingen die je kunt serveren om het brood nog lekkerder te maken.


Stokbrood met dips zijn favoriet! Serveer verschillende soorten dips naast het stokbrood, denk aan verse groene pesto, tomaten tapenade, olijven tapenade, tsatsiki, maar ook heksenkaas is erg lekker. Je kunt ook eenvoudig zelf een knoflook en kruiden boter maken. Haal het van te voren uit de koelkast zodat het makkelijk smeerbaar is en je zult merken dat iedereen er van geniet. Ook andere dingen kun je serveren, zoals paté, verschillende soorten kazen, parmaham, tonijnsalade of smeerkaas bijvoorbeeld. Ben je benieuwd naar meer gourmet recepten? Neem dan eens een kijkje op deze website.


Vergeet ook het toetje niet!

Wil je een toetje in de stijl van het gourmetdiner? Denk dan eens aan gegrild fruit met wat slagroom of of ijs en verse munt. Perzikken en ananassen zijn hier heel geschikt voor, maar ook gegrilde vijgen zijn erg lekker en ook nog eens gezond.


Andere opties voor een lekker toetje zijn crème brûlée, banaan met likeur en ijs, pannenkoekjes met rood fruit of een dame blanche met chocoladesaus.


Laatste gourmet tip

Een nadeel van gourmetten is dat de lucht vaak een aantal dagen in je huis blijft hangen en dat wil je liever niet. Verwarm daarom na het gourmetten een pannetje op het vuur met schoonmaakazijn en je zult merken dat de geur snel verdwenen is!


Fluxury Team