scooter

Nieuwe brommerhelm kopen: 5 tips

Ben jij sinds kort eigenaar van een brommer? Veiligheid voorop! De helm is misschien wel het allerbelangrijkste accessoire van je brommer. Je hebt keuze uit veel verschillende varianten. In deze blog lees je waar je op moet letten tijdens het kopen van een nieuwe helm.

1. Bepaal het type helm

Allereerst is het goed om het type helm waar je naar op zoek bent te bepalen. Rijd je lange afstanden of gebruik je de brommer voornamelijk om korte afstanden in de stad af te leggen? Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse helmen. Denk aan een jethelm, fashionhelm, integraalhelm of een systeemhelm. Alle typen helmen verschillen ten aanzien van de eigenschappen, maar ook met betrekking tot de veiligheid.

Het kopen van een helm is het belangrijk dat je de juiste maat te pakken hebt. Een te grote helm biedt onvoldoende bescherming. Een helm die te krap zit is erg onaangenaam. De juiste helm mag wel iets krap zitten, de brommerhelm vormt zich nog naar het hoofd tijdens het dragen. Zet de helm op en controleer of je met je kiezen op de binnenzijde van je wang bijt (lichtjes). Vraag bij twijfel advies aan de verkoopadviseur. Ook kan je de omtrek van je hoofd opmeten en in het maattabel de juiste maat erbij zoeken. Meet de omtrek zo’n 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen.

2. Blijf weg van tweedehands helmen

Het is altijd af te raden om een tweedehands helm te kopen. Ook wanneer je de brommerhelm van een bekende overkoopt. De helm kan door een harde klap of val beschadigd zijn. Dit zie je niet altijd aan de buitenkant, maar de helm kan aan de binnenzijde gebroken zijn. In deze gevallen biedt de helm onvoldoende bescherming.

3. Kies een helm met keurmerk

Het is altijd aan te raden om een scooterhelm met een keurmerk te kopen. De overheid geeft veiligheidskeurmerken uit aan helmen die uitgebreid getest zijn en waarvan de veiligheid bewezen is. Je vindt dat E-keurmerk op een labeltje aan de binnenkant van de helm.

4. Vervang je brommerhelm op tijd

Verder geldt na de aanschaf van een nieuwe brommerhelm dat wordt aangeraden deze drie tot vijf jaar na gebruik te vervangen. Vervang je helm eerder als deze per ongeluk uit de hand valt. Ook als er sprake is van een ongeluk wordt aanbevolen om je helm direct te vervangen.

De brommerverzekering: ook niet te vergeten

Ben je sinds kort eigenaar van een brommer? Dan moet je je brommer verzekeren, dit is in Nederland verplicht. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb jij nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie. Wanneer je kiest voor een Allrisk verzekering zijn ook de accessoires, waaronder je nieuwe helm, goed verzekerd!


Fluxury Team