Hnestschommeluis

Nestschommels: heerlijk ontprikkelen!

Merk jij ook dat je de laatste tijd wat meer gestrest bent dan normaal? Dan ben je niet de enige! In Nederland, maar ook in andere westerse landen, krijgen we steeds meer te maken met burn-outs. Onderzoek heeft hier al de nodige oorzaken voor gevonden: social media, perfectionisme, hogere sociale druk, slechter voedsel in de supermarkten, en zo zijn er nog een aantal redenen. We leven in een drukke periode waarin we eigenlijk veel meer prikkels binnen krijgen dan dat we aankunnen. En dat is vervelend. De oplossing: prikkelverwerking! Een aantal momenten per dag even lekker ontprikkelen!


Er zijn een aantal manieren om dat te doen en in dit artikel ligt ik een van de leukste manieren uit: schommelen in een nestschommel. Wie vind het nou niet lekker om te schommelen? (oké misschien de 5% die misselijk wordt van schommelen, maar goed). Het feit dat we schommelen al fijn vonden als kind komt uit de periode dat we in de baarmoeder van onze moeder zaten. Daar werd je al heen en weer gewiegd wanneer je moeder bijvoorbeeld liep. Dat is ook de reden dat baby’s rustig worden wanneer ze heen en weer geschommeld worden.


Wat weten we dus? Schommelen zorgt voor rust en ontspanning! Schommelen is onder anderen goed voor:


  • Een gezonde bloeddruk;
  • Een kalme ademhaling;
  • Afname van stress;
  • Het bevorderen van je coördinatie;
  • Verbetering van je concentratie;
  • Een goed humeur!

Genoeg redenen dus om een schommel aan te schaffen. Je ziet het tegenwoordig ook steeds meer in kantoorruimtes. Een schommel ter bevordering van de gezondheid van het personeel. Een drukke meeting gehad? Je deadline gehaald? Een akkefietje met een collega? Even lekker schommelen en je kunt er weer tegenaan 😊


Fluxury Team