bril

Minder snel moe met een mooie bril op sterkte

Misschien ken je het wel: op een dag dat je veel achter de computer zit of veel moet lezen ben je aan het einde van de dag erg moe. Natuurlijk kan dat door de intensiteit zijn, maar vaak heeft het ook te maken met je ogen. Heb je een kleine oogafwijking, dan zullen je ogen onbewust continu bezig zijn met aanspannen om de woorden goed te kunnen lezen.


Deze constante inspanning maakt je ogen moe. Hierdoor krijg je een vermoeid gevoel. Hoewel het voelt alsof je hele lichaam moe is, zijn het eigenlijk alleen maar je ogen. Met een bril kun je dit voorkomen en hou je langer energie.


Bril op sterkte, ook voor beeldschermen

Een bril op sterkte heb je niet altijd nodig, maar dat betekent niet dat je geen bril nodig hebt om te lezen. Met name op latere leeftijd komt het veel voor dat iemand een leesbril nodig heeft, maar ook bij jongere mensen kan dit al het geval zijn.

Hierbij bestaat er een verschil voor een leesbril voor papier en een bril voor lezen van beeldschermen. Over het algemeen is een beeldschermbril iets minder sterk dan een leesbril voor papier.


Computerbrillen hoeven natuurlijk niet saai of nerdy te zijn. Ook beeldschermbrillen zijn er van alle bekende merken, zoals Diesel, DKNY en Tommy Hilfiger.


Maar wat kost het?

Heb je een vaste baan, dan kun je bij je werkgever vragen om een beeldschermbril. Een werkgever is namelijk verplicht om deze kosten te dekken wanneer je als werknemer een groot deel van je tijd voor een scherm zit. Handig, want een mooie bril kan wel wat kosten.


Koop je zelf een bril, dan moet je uitgaan van de gebruikelijke kosten voor een bril op sterkte. Toch is het de investering meer dan waard, want de vermoeidheid die een oogafwijking kan opleveren is vaak groter dan gedacht.

Fluxury Team