adventkalender kadotjes

Maak je eigen adventkalender

Langzaamaan wordt het al steeds eerder donker buiten, de buitentemperatuur daalt en het einde van het jaar is alweer in zicht. En dat betekent dat het binnenkort weer tijd is voor de feestdagen. Het is je vast niet ontgaan dat er tijdens de decembermaand een enorme run is op twee bepaalde artikelen: kersttruien en adventkalenders. Ga daarom op tijd naar de winkels en bestel vooral de adventkalender op tijd online. Heb je net naast het net gevist? Niet getreurd. In de supermarkt kan je vaak last minute nog een exemplaar vinden gevuld met chocolaatjes. Maar het is dan natuurlijk veel leuker om zelf een kalender te maken. Spreek af met een vriendin of iemand uit je familie om hetzelfde te doen. Wanneer jullie je kunstwerk klaar hebben, geven jullie elkaar de zelfgemaakte adventkalender. Op naar een maand vol verrassingen!


Knippen en plakken of sjablonen vouwen

Houd je wel van het nodige knip- en plakwerk? Haal dan genoeg materialen in huis om je eigen adventkalender te maken. Hierbij kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Als je maar genoeg ruimte hebt om de cadeautjes in te stoppen. Je hoeft de adventkalender trouwens niet te beperken tot een plat geheel. Zoek online naar een paar voorbeelden en je zal zien dat gevulde zakjes of envelopjes aan een lijntje zich ook lenen als creatieve oplossing.

Ben je niet zo van het knutselen? Of zit je wat krapper in de tijd? Dan is het ook mogelijk om in winkels een adventkalender te halen om zelf te vullen. Ook hier heb je genoeg keuze uit de ontwerpen. Liever winkelen vanuit je luie stoel? Ook de grotere webshops voegen de doe-het-zelf adventkalenders in deze periode toe aan het assortiment.

adventkalender zelf maken

Inspiratie voor leuke cadeautjes

Natuurlijk moet de adventkalender nog gevuld worden met leuke cadeautjes. Maar moet je nou echt voor elke dag iets nieuws kopen? Dat hoeft niet per se. Het is in dit geval ook handig om vooruit te denken en een paar maanden van tevoren al te beginnen met kleine cadeautjes verzamelen. Daarnaast kan je sommige vakjes ook vullen met een lief kaartje, een aandenken zoals een foto, een tegoedbon voor een dagje uit, een unieke Swarovski ring en natuurlijk iets lekkers.


Zorg wel dat als je eten in de adventkalender stopt dat dit in een verpakking zit. Het eten kan anders slof worden, smelten of zelfs gaan schimmelen. En vergeet niet dat huisdieren vaak ook een zeer goed reukorgaan hebben en wellicht het pakketjes behendig open kunnen peuteren. Verpak daarom etenswaren altijd extra goed.


Sluit af met een klapper

In veel adventkalenders zit in het laatste vakje het mooiste cadeau verstopt. Hoe leuk is het dan om zelf ook met een echte klapper af te sluiten? Geef concertkaartjes cadeau zodat jullie samen komend jaar naar dat ene leuke concert kunnen gaan. Of koop een mooi tijdloos sieraad, zoals kettingen met Swarovski stenen. Met een sieraad geef jij namelijk niet alleen een aandenken, maar ook gelijk een mooie accessoire om de kerstoutfit van deze persoon net een beetje meer op te laten vallen.

Fluxury Team