bikini

Jacuzzi reparatie bij verschillende defecten

Als je een nieuwe jacuzzi aanschaft, ga je er natuurlijk vanuit dat je hier jarenlang plezier van kan hebben. Dit is ook heel goed mogelijk, mits je de jacuzzi goed onderhoudt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de jacuzzi altijd goed af te sluiten als je deze niet gebruikt, om de filters regelmatig schoon te maken en te ontkalken en om de waterkwaliteit op peil te houden. Toch is het mogelijk dat er een defect ontstaat aan je jacuzzi, of je hier nou iets aan kan doen of niet. En dat is natuurlijk ontzettend vervelend! In deze blog zetten we een aantal defecten voor je op een rijtje en vertellen we je hoe je deze het beste kunt oplossen.


Jacuzzi reparatie bij een lek

Lekt er water uit je jacuzzi? Dat is vaak heel erg schrikken. Waarschijnlijk vraag je je meteen af of je iets verkeerd hebt gedaan, hoe je het lek gaat vinden en vooral hoe je het lek moet gaan repareren. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je iets verkeerd hebt gedaan. Een lek kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben en ook op veel verschillende plaatsen voorkomen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de leidingen zijn beschadigd door ongedierte of door bevriezing. Ook kan het gewoonweg het geval zijn dat onderdelen versleten zijn. Verder kan een lekkage zich ook bevinden bij een jet, een losgeraakte koppeling of een lekkende lijmverbinding. Je zou eerst kunnen kijken of je het lek zelf kunt opzoeken en dichten, er zijn hiervoor namelijk verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar. Maar als dit niet lukt, kun je het beste een specialist inschakelen. Deze kan de jacuzzi reparatie zo voor je uitvoeren, het lek opvullen en zo kun je snel weer genieten van je jacuzzi!

De pomp is kapot

Ook kan het zo zijn dat de pomp van je jacuzzi kapot gaat. Ook dit kan bijvoorbeeld komen door bevriezing. Merk je dat het water viezer en kouder wordt? Dan is de kans groot dat je pomp kapot is. De circulatiepomp zorgt er namelijk voor dat het water gezuiverd wordt en bovendien bevindt zich hier ook vaak de verwarming. Een kapotte pomp kan komen door een versleten keerring, een versleten condensator of bevriezing. Een specialist kan het probleem vaak direct voor je oplossen.

Het display werkt niet

De display is een essentieel onderdeel van je jacuzzi. Hier verschijnen namelijk meldingen bij een storing en bovendien kun je hier de jacuzzi helemaal naar wens instellen. Bij een kapotte display kun je deze dus het beste laten vervangen door een specialist.

De jacuzzi verwarmt niet

Een jacuzzi die niet meer opwarmt is natuurlijk hartstikke vervelend. Om zeker te weten dat de verwarming stuk is kun je het beste even een aantal zaken controleren. Staat de stroom er bijvoorbeeld nog op? En staan er geen storingsmeldingen op het scherm? Had je je jacuzzi goed afgedekt? Als deze zaken niet de oorzaak zijn van je niet verwarmde jacuzzi, kun je het beste een specialist inschakelen. Deze kan het probleem vaak snel voor je oplossen.

Fluxury Team