blockchain

IoT en Crypto en in de hoofdrol


Wat is het Internet of Things?

Over de hele wereld wordt het internet gebruikt om informatie te vinden. Daarnaast is het een communicatiemiddel en middel om zaken te doen. Niet alleen mensen maken hier gebruik van maar ook objecten maken gebruik van het internet. Er zijn verschillende sectoren zoals de productie en energiesectoren die veelvuldig gebruik van M2M-communicatie (machine-to-machine). Zo blijven ze onder andere op de hoogte van technische functies. Hierdoor kunnen er bepaalde rapportages opgesteld worden en onderhoudsmeldingen worden afgegeven.


Miljarden apparaten verbonden met elkaar

Alledaagse objecten gebruiken internet ook steeds vaker om verbinding te maken met de cloud en zo ontstaat het Internet of Things (IoT). Er zijn naar schatting al zo'n 1,9 miljard apparaten verbonden met het Internet of Things. Het Internet of Things groeit ontzettend snel en naar verwachting zullen in 2022 tussen de 30 en 75 miljard objecten deel uitmaken van dit netwerk. Een aantal voorbeelden zijn: speelgoed, medische apparatuur, laadpalen voor elektrische auto’s en liften.

Het Internet of Things verwijst dus naar het geheel van apparaten die zijn verbonden met het internet. Hierdoor kunnen deze apparaten gegevens naar de cloud sturen en communiceren met elkaar. Er komen dan geen mensen aan te pas. Doordat alles geautomatiseerd wordt maak dit het leven een stuk makkelijker en veiliger. Tevens verhoogt het de efficiëntie en vermindert het de fysieke inspanning.


Een probleem van IoT

In de IoT liggen ook uitdagingen, het is namelijk gebruikelijk om data die gecentraliseerd wordt verwertkt en opgeslagen. Dit is waar blockchain en cryptovaluta een uitkomst kunnen zijn in de IoT.


Toepassing

Een voorbeeld van een crypto project dat zich bezig houdt met IoT en blockchain is Waltonchain. Dit doen zij met een radiofrequentie-identificatietechnologiesysteem om de bevoorradingsketen te monitoren en beheren. Het project is vernoemd naar de uitvinder van de RFID technologie die in chips gebruikt worden: Charlie Walton. Een toepassing is bijvoorbeeld dat deze technologie gebruikt kan worden om een product te volgen gedurende de hele reis van productie en distributie tot aan de eindgebruiker. Ben je geinteresseerd in crypto en ben je op zoek naar meer informatie over allerlei onderwerpen omtrent blockchain, kijk dan eens bij de crypto informatie bank


Fluxury Team