Huwelijks fotografie

Huwelijksfotografie in 5 stappen

Je hebt het ja-woord gegeven, en nu? Het is tijd om de mooiste dag van jullie leven uit te plannen. De bruiloft. Naast de jurk, de ringen en de taart is er nog iets wat belangrijk is. De foto’s. Waarom deze zo belangrijk zijn? De herinneringen die niet alleen jullie hebben, maar ook je kinderen, je toekomstige kleinkinderen en de gasten. Hoe werkt dat nu, huwelijksfotografie? Dat ga ik je vertellen.


1. De fotograaf Niet elke fotograaf is hetzelfde, ze hebben allemaal een verschillende stijl van fotografie. De een doet bijvoorbeeld alleen maar zwart-wit en de ander werkt juist met hele felle kleuren. Bedenk eens hoe jij de foto’s voor je ziet. Als je dat weet, kan je op zoek gaan naar een bruidsfotograaf. Bekijk hun portfolio om een goede sfeerimpressie te krijgen.

2. De tarieven Huwelijksfotografie is niet goedkoop. Je kunt al gauw €1000 - €2500 uitgeven aan deze dienst. Vergeet niet dat je iemand voor een hele dag inhuurt. Dit bedrag is inclusief foto’s, vervoer, nabewerking en de afspraak. Houd wel in gedachten dat het bedrag kan verschillen per fotograaf.

3. Een afspraak Zodra je de juiste fotograaf hebt gevonden, is het niet vanzelfsprekend dat je eerst samen koffie gaat drinken om alles door te nemen. Je vertrouwt je fotograaf immers nadat je grondig onderzoek hebt gedaan. Toch is het verstandig om het wel te doen. Leg je ideeën voor en bespreek welk resultaat je wilt bereiken. Het zou zonde zijn als jullie beide heel iets anders verwachten en de foto’s er niet goed uitkomen.

Huwelijk

4. De grote dag Eindelijk is het zover, de dag van de bruiloft. Je gasten zijn gearriveerd, de hapjes en drankjes staan klaar en alles is precies zoals je het wilt. Zodra de fotograaf aankomt, kan hij/zij niet gelijk beginnen. De fotograaf is vaak nog 15 minuten bezig met het klaarzetten van de appratuur. Geef de fotograaf de tijd, zo houd je de sfeer leuk voor beide partijen.

5. De nabewerking De foto’s zijn gemaakt, maar je krijgt ze nog niet aangeleverd. De fotograaf moet deze nog bewerken. Dit betekent niet dat de foto’s zijn mislukt. Het bewerken gebeurt om de foto’s nog mooier uit te laten komen. Houd in gedachten dat dit niet binnen een dag is gebeurd. Het kan soms tot wel drie weken duren voordat jullie de foto’s aangeleverd krijgen. Digitaal en/of in een fotoboek, de keuze is aan jullie.


Fluxury Team