shutters

Houd de zon uit je huis

Prachtig natuurlijk, zo’n warme en zonnige zomer. Maar dan komt het moment dat je weer thuis komt, in een bloedheet huis. Broeierige avonden, slapeloze nachten: daar zit niemand op te wachten. De voornaamste reden hiervoor is de zon die vol op je ramen schijnt. Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je het toch lekker koel houdt thuis? Lees snel verder!

Laat zo min mogelijk licht binnen

Het belangrijkste is het buitenhouden van de zon, dat klinkt simpel, maar met alleen een gordijn red je het vaak niet. Helemaal niet als je huis wat ouder is en niet goed geïsoleerd is. De meeste hitte komt binnen via de ramen, met name als je de pech hebt dat de zon er voor langere tijd op staat. Goede shutters zijn dan de perfecte oplossing, mits je ze natuurlijk op tijd dicht doet!

Kies voor duurzaamheid

De meest duurzame shutters zijn houten shutters. Ideaal voor je slaapkamer of woonkamer en bovendien ook goed voor een mooie uitstraling. Let wel op dat je ze op maat laat maken voor je ramen, anders kruipen de zonnestralen alsnog je huis binnen. Kijk voor je kiest voor de houten shutters ook goed naar hoe nauw ze sluiten, een goede kwalitatieve shutter gaat namelijk strak dicht en laat echt geen licht door.

Kunststof of aluminium

Je kunt ook gaan aluminium of kunststof shutters. Deze shutters zijn ook erg geschikt voor ruimtes waar het wat vochtiger kan worden zoals de badkamer. Bijkomend voordeel van shutters in je badkamer is bovendien dat het je privacy verhoogt. Want naast dat het de zon buiten houdt, helpt het ook tegen pottenkijkers natuurlijk!

Andere tips

Alle beetjes helpen, dus naast goede shutters zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen. Zorg bijvoorbeeld dat je alles goed afsluit op de warme momenten van de dag en vooral als de zon er vol op schijnt. Doe alles juist weer open in de avond als het begint af te koelen en laat het lekker doorwaaien. Een andere tip is om een fles water in te vriezen en die vervolgens voor een ventilator te zetten, je zult zien dat de frisse lucht je kamer inblaast! Heb je moeite om in slaap te komen met de warmte? Vermijd dan een koude douche, maar spring onder een normale warme douche. Je lichaam zal vervolgens zijn best doen om je af te laten koelen.

Fluxury Team