hoekbank

Hoekbanken van Meubilex in diverse stijlen

Hoekbanken zijn er in vele stijlen: Modern, stoer, landelijk, vintage, romantisch en industrieel. Een bank in L-opstelling is heerlijk om in te ontspannen, in weg te dromen en na een lange dag van hard werken weer volledig in tot rust te komen. In deze blog geven we aan waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw ideale loungebank.


Welke hoekbank past bij jou

Hoe je de bank thuis gebruikt is erg belangrijk. Hou je van lekker wegzakken voor de tv en zoek je een bank waar je heel de avond heerlijk in kunt ‘hangen’? Kies dan voor een lounge bank. Een loungebank kenmerkt zich door een zacht comfort en omarmt je zodra je erin gaat zitten. Hou er wel rekening mee dat een bank met een zacht zitcomfort nooit strak zal ogen. Zit je liever wat rechter op de bank? Dan is een hoekbank met een steviger zitcomfort, kortere zit en een hogere rugleuning aan te raden. Ben je met zijn tweeën en lig je voornamelijk op de chaise longue van de bank, kijk dan voor een breder liggedeelte.


hoekbank

Pak een kamer per keer aan. Kies een warme, droge dag om te beginnen, verplaats al je meubels naar het midden van de kamer en doe de eerste laag in de ochtend. Omdat de meeste verf slechts enkele uren tussen de lagen nodig heeft, kun je later op de dag de tweede doen en de kamer tegen de avond af hebben. Grotere ruimtes zullen natuurlijk meer tijd kosten, maar de kamer per keer methode beperkt de onderbreking.


Hoekbanken in diverse afmetingen

Ook de ruimte welke je voor de bank beschikbaar hebt en waar je deze wil plaatsen zijn van groot belang. Plaats je een hoekbank met het liggedeelte aan de raamzijde om zo de ruimte efficiënt te gebruiken of juist in de kamer om zo een duidelijke lijn tussen de huiskamer en keuken te creëren? Wil je een U-bank zodat het gehele gezin op de bank kan zitten? Hou dan rekening met twee uitstekende gedeeltes welke de kamer in komen. Een eeuwen oud gezegde is altijd het antwoordt: Meten is weten. Neem de afmetingen van het gedeelte van de kamer waar je de lounge bank wilt plaatsen op en plak deze desnoods nog met schilders tape af. Zo krijg je een goed beeld van de impact van jouw droombank. .

hoekbank

Hoekbank in jouw stijl

Een woonstijl is erg persoonlijk en vormt de basis van je interieur. Waar de één houdt van industrieel of modern kiest de ander juist weer voor romantisch en landelijk. Ook een mix van verschillende stijlen zie je steeds vaker voorbij komen en kan in de juiste setting ontzettend leuk zijn. Hou je van kleur of heb je het liefst neutrale tinten? Één ding is altijd belangrijk, je moet je thuis voelen in je eigen huis. Thuis is de plek waar je jezelf af kunt sluiten van de buitenwereld. Het is dan ook erg belangrijk om een plek te creëren waar jouw smaak en levensstijl voorop staan.


hoekbank

Hoekbank met de beste kwaliteit

Wat is de kwaliteit van de bank? Vaak zie je alleen de buitenkant van de bank, maar waar is deze eigenlijk van gemaakt? Welk hout is er gebruikt, hoe zijn de verschillende onderdelen aan elkaar bevestigd en welke schuimsoorten zijn er gebruikt om dit zitcomfort te creëren. Ook de kwaliteit van de stof of het leder wat je uiteindelijk kiest zijn van groot belang. Durf kritische vragen aan onze adviseurs te stellen. Zo is het hout van de dragende delen van onze banken altijd van hardhout. Maken we alleen gebruik van de beste schuimsoorten met een hoge densiteit welke perfect afgestemd worden op het uiteindelijk gewenste comfort. Een loungebank krijgt een zachtere, comfortabele schuimsoort, maar vind je het juist belangrijker om goed rechtop te kunnen zitten en kies je voor één van onze banken met een actieve houding dan voorzien wij deze bank van een stevigere schuimsoort. Beide schuimsoorten van uitstekende kwaliteit, alleen de functie is anders.


hoekbank

Hoekbanken van Meubilex

Alle banken van Meubilex worden zorgvuldig voor u geselecteerd. Wij kijken niet alleen naar de allerbeste kwaliteit maar willen deze aanbieden tegen de meeste aantrekkelijke prijs. Zo maken we een leuk interieur voor iedereen toegankelijk. Wat ons ook uniek maakt is de mogelijkheid om alle rechte banken, hoekbanken en u-banken volledig naar jouw wens aan te passen. Zo is er altijd de mogelijkheid de bank in verschillende opstellingen en afmetingen uit te voeren en te kiezen tussen meerdere stoffen en ledersoorten in talloze prachtige kleuren. Kom naar de showroom van Meubilex, laat je inspireren, adviseren en vooral verbazen over de vele mooie banken welke volledig naar jouw wens samen te stellen zijn. Altijd meer dan 50 banken in de 4500m2 grote showroom.


Fluxury Team