telefoonhoesje

Handige tips om je telefoon goed te beschermen

Telefoons zijn haast onmisbaar tegenwoordig. Om zo lang mogelijk te profiteren van je toestel, is het handig om je telefoon optimaal te beschermen. Doe je dit niet, dan is de kans op schade groter en is je telefoon bovendien sneller aan vervanging toe. Aangezien een nieuwe smartphone vaak een flinke investering is, is het fijn om hier zo lang mogelijk van te genieten. Handige tips om je telefoon goed te beschermen? Je leest het hier!

Koop een telefoonhoesje

Een van de beste manieren om je telefoon te beschermen is met behulp van een telefoonhoesje. Deze hoesjes zijn er tenslotte voor bedoeld om je toestel beter te beschermen tegen val- of stootschade. Laat je jouw toestel op de straat vallen en heb je geen hoesje? Dan is het mogelijk dat dit veel schade oplevert. En hoe meer schade je hebt, hoe hoger de kosten vaak zijn. Met een telefoonhoesje is dit te voorkomen. Belangrijk is om altijd een hoesje te kopen die geschikt is voor de telefoon die je hebt. Ben je in het bezit van een Samsung S22? Dan dien je te zoeken naar een Samsung s22 hoesje.

Qua hoesjes heb je meerdere mogelijkheden. Niet ieder hoesje biedt evenveel bescherming. Voordat je een aankoop doet, is het daarom van belang om te bepalen welke mate van bescherming je wilt hebben. Als we het hebben over soorten telefoonhoesjes, denk dan aan bijvoorbeeld een bumper, backcover, bookcase of flipcase. Wanneer je optimale bescherming wilt hebben, dan zijn voornamelijk de bookcase of flipcase geschikt.

Een screenprotector aanbrengen

Niet alleen een telefoonhoesje is perfect voor het beschermen van je toestel, dit geldt ook voor een screenprotector. Dit is een beschermlaag die ervoor zorgt dat het scherm beschermd wordt. Een screenprotector wordt bevestigd op je toestel en zorgt ervoor dat de schade beperkt wordt als het toestel valt of je deze stoot. Heb je schade door een stoot of val? Dan zie je deze schade terug op de screenprotector en niet op het echte scherm van je telefoon. Screenprotectors zijn er in verschillende soorten. Het is mogelijk om te kiezen voor een screenprotector van plastic folie of van gehard glas. Als je jouw scherm optimaal bescherming wilt bieden, dan is een screenprotector van gehard glas een goede keuze.

Vermijd extreme omstandigheden

Je telefoon neemt het je niet in dank af als je deze gebruikt in bijvoorbeeld een hele koude of hele warme omgeving. Pas hier dus echt mee op, want dit levert mogelijk schade op aan je telefoon. Als je op skivakantie bent en het heel koud is of je op zomervakantie bent waar de temperaturen juist hoog zijn: probeer rekening te houden met je smartphone. Vermijd extreme omstandigheden en doe er alles aan om de temperatuur zo stabiel mogelijk te houden in de buurt van je telefoon.

Water zoveel mogelijk vermijden

Waterschade is geen pretje en moet je absoluut zien te voorkomen. Als je telefoon te maken heeft met waterschade, kan het een hoop geld kosten om dit weer op te lossen. Probeer daarom zo min mogelijk in contact te komen met water wanneer je jouw smartphone goed wilt beschermen.

Met deze handige tips moet het jou lukken om goed met je telefoon om te gaan. Hoe beter je deze beschermt, hoe langer je gebruik van kunt maken. Zo voorkom je dat jouw toestel binnen no time alweer aan vervanging toe is!


Fluxury Team