blad van een plant

Geef je interieur een planten boost

Planten geven naast een leuke uitstraling zoveel meer aan jouw huishouden. Er zijn tal van pluspunten die kamerplanten jou kunnen bieden als bewoner. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, en dat is natuurlijk jammer! Een kleine aanpassing in jouw interieur kan jou zoveel teruggeven, bijvoorbeeld een fijne nachtrust of meer focus als je iets moet doen. Zo zullen we hier de top 7 eigenschappen bespreken waarom jij ook echt een plant, of meerdere planten in je huis moet nemen.


Landelijk met pit

  1. Planten produceren zuurstof Planten ademen net als wij ook, maar dan net iets anders. In plaats van zuurstof ademen planten koolstofmonoxide in en zuurstof uit. Ze zetten namelijk de gebruikte lucht om in zuurstof voor ons. Is dat niet lief? Wij geven verzorgen onze kamerplanten, en in ruil hiervoor verzorgen zij ons door een gezonde omgeving te creëren.
  2. Je bent meer gefocust Als je snel je focus verliest is een kamerplant misschien wel de oplossing voor jou. Uit onderzoek is gebleken dat planten de concentratie bevorderen van mensen. Vaak wordt er op de kantoorvloer ook gekozen voor sterk luchtzuiverende planten om zo de werknemers te voorzien van de best mogelijke werk omgeving.
  3. Planten geven je een gezondheid boost Ben jij snel gevloerd door griep, koorts of verkoudheid? Dan is het wellicht een optie om wat meer planten in je huis te zetten. Kamerplanten verhogen namelijk de luchtvochtigheid binnen je huis. Deze natuurlijke luchtbevochtigers helpen om de ruimtes een gezondere lucht te geven waardoor jij minder snel bent gevat door een verstopte neus, of heftige hoestbuien.
  4. De lucht wordt gezuiverd Uit een uitgebreid onderzoek van de ruimte onderzoekers van NASA is gebleken dat planten de lucht zuiveren naast dat ze zuurstof produceren. De nummer 1 op deze luchtzuiverende planten lijst is de goudpalm, het is dan ook niet raar dat veel mensen tegenwoordig graag een areca palm kopen.
  5. Je wordt gelukkiger Deze stelling heeft natuurlijk 2 kanten. Ten eerste haal je natuurlijk de natuur van buiten naar binnen, mensen zijn over het algemeen gelukkiger als ze buiten zijn. Dus op deze manier hoef je niet altijd buiten te zijn om je dagelijkse dosis planten blijheid te ervaren. Ten tweede halen mensen voldoening uit het verzorgen van kamerplanten.
  6. Bloeddruk verlagen Na een uitgebreide studie van de Kansas State University in de United States is gebleken dat na een operatie de patiënten vele malen sneller herstelden als ze op hun kamer bloemen en planten hadden staan. Daarnaast kwam er uit het onderzoek dat de bloeddruk van de mensen stukken lager lag dan bij patiënten die geen planten om zich heen hadden.
  7. Een beter nachtrust Slapen in een aangename omgeving geeft je natuurlijk een betere nachtrust. Wat planten doen is natuurlijk de koolstofmonoxide die jij s’ nachts uitademt omzetten in verse zuurstof. Daarnaast stoten kamerplanten aromatische stoffen uit in de omgeving die bijdragen aan een gezonde nachtrust. Neem bijvoorbeeld een lavendel plant, met deze slaap topper ben je natuurlijk zo in jouw lievelingsdroom beland.

Fluxury Team