electrische-fiets

6 redenen om een elektrische fiets te kopen

Je ziet steeds meer elektrische fietsen op straat verschijnen. Soms schieten ze je hard voorbij terwijl jij je best doet om de wind en regen te trotseren. Bij anderen heb je amper door dat ze ondersteuning krijgen. Heb jij nog het idee dat elektrische fietsen alleen voor oudjes zijn? Move over, de elektrische fiets is hartstikke hip! Wij geven je 6 redenen om een elektrische fiets te kopen.


1. Snel op bestemming

Als je denkt dat je met de auto snel bent, pak dan eens een elektrische fiets! Met een elektrische fiets sta je namelijk nooit in de file (ooit een fietsfile gezien?). Je rijdt overal gewoon langs en bent een stuk sneller dan met een gewone fiets. De ondersteuning zorgt ervoor dat je net een tandje harder fietst en zo ben je veel sneller op bestemming!

2. Goed voor het milieu

Een elektrische fiets is een stuk beter voor het milieu. Bedenk eens hoeveel benzine het scheelt als jij dagelijks de fiets pakt, in plaats van de auto. Denk je nu: “maar een gewone fiets is toch nog beter voor het milieu”. Dat kan waar zijn, maar je pakt toch sneller je elektrische fiets dan een gewone fiets. Je bent er namelijk een stuk sneller.

3. Fris en fruitig op je bestemming

Met flinke tegenwind trap je jezelf het leplazarus en moet je drie keer harder je best doen dan normaal. Resultaat: je komt zwetend en moe op je bestemming aan. Jammer van je mooie kleding en je make-up. Met een elektrische fiets voorkom je dit. Heb je flinke tegenwind? Laat je fiets het werk doen en trap zelf rustig verder.

4. Minder kosten

Een elektrische fiets lijkt misschien een flinke investering. Maar niets is minder waar! Het aantal bus en treinkaartjes wat jij er jaarlijks mee bespaart, kunnen makkelijk op tegen de kosten van een elektrische fiets. Daarnaast hoef je minder vaak de auto te pakken: hierdoor heb je minder kans op schade en betaal je minder benzinekosten.

5. Goed voor je gezondheid

Fietsen is goed voor je gezondheid. Dat wist je al wel toch? Met een e-bike pak je sneller de fiets, wat betekent: sneller in shape! Daarnaast is fietsen niet blessuregevoelig, wat het tot een ultieme manier van afvallen maakt.

6. Ontspanning

En last but not least: een elektrische fiets zorgt voor ontspanning. Tegenwoordig is iedereen altijd online. We zijn overal bereikbaar en willen niets missen. Het aantal burn-outs in Nederland blijft maar toenemen. En dat kan ook jou treffen! Zorg daarom dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Ontspanning is erg belangrijk bij het voorkomen van een burn-out. Een elektrische fiets geeft je die ultieme ontspanning. Rustig fietsen en toch flink vooruitgaan. Een lekker fietstochtje en je hoofd is weer leeg.

Dus naast dat een e-bike minder kost, goed is voor het milieu en je sneller op bestemming bent, werk je ook ook continue aan je gezondheid. Waar wacht je nog op? Stap ook op de fiets!

Fluxury Team