Een oorpiercing laten zetten? Dit is handig om te weten

Piercings, tegenwoordig hebben velen een piercing, jong of oud, het maakt niet uit. Want een piercing staat altijd wel gaaf. Misschien ben je er net aan toe om je eerste piercing te laten zetten, toch is het wel handig om te weten of jij een piercing kunt laten zetten. Er zijn namelijk twee belangrijke criteria waaraan je moet voldoen:


1. Je leeftijd

Misschien is het wat voor de hand liggend maar als je niet oud genoeg bent mag je geen piercing laten zetten. Het is namelijk volgens de officiële regelgeving absoluut niet toegestaan om kinderen onder de zestien jaar te laten piercen. Hier is wel één uitzondering bij, namelijk het zetten van een gaatje in je oorlel. Als je tussen de zestien en achttien jaar oud bent dan heb je toestemming nodig van een voogd of van een ouder. Daarnaast moeten zij aanwezig zijn tijdens het piercen. Onder achttien jaar heeft het dus geen zin om zonder toestemming naar een shop toe te gaan want je zal niet geholpen worden.


2. Je gezondheid speelt ook een rol

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar als je een (chronische) ziekte hebt of een verlaagde afweer dan kan het zijn dat je geen piercing kan laten zetten. Als je niet zeker weet of je wel of geen piercing mag laten zetten, dan is het verstandig dit alvorens te informeren bij de huisarts.

Is dit voor jou allemaal niet van toepassing en kun je gewoon een piercing laten zetten? Dan is het natuurlijk de vraag wat voor gave oorpiercings zijn er allemaal en welke wil je dan laten zetten? Hieronder geef ik je een tweetal opties.


1. Daith piercing

Dit is een oorpiercing die door het dikste stukje kraakbeen van je oren heen gaat, namelijk net boven je gehoorgang. Hierdoor is het een mogelijkheid dat het als pijnlijk ervaren wordt, echter is dit voor iedereen anders.


2. Tragus piercing

Dit is een fijne plek om je eerste piercing te laten zetten. Het is namelijk het piepkleine stukje kraakbeen voor je gehoorgang, er zitten weinig zenuwen waardoor deze piercing waarschijnlijk niet echt pijn zal doen. Daarnaast is het ook niet zo opvallend, ideaal als je wil wennen aan oorpiercings.

Als je op zoek bent naar mooie sieraden of gave oorpiercings zou ik zeker de website van My Unique Style eens bezoeken!

Fluxury Team