duurzaam

Duurzaam en goedkoper je huis verwarmen!

Het wordt langzaam kouder, de bladeren vallen van de boom en de winter komt steeds dichterbij. We willen niets liever dan lekker warm binnen zitten. Maar hoe verwarm jij je huis? Steek je de openhaard aan of zet je de radiator lekker hoog? Dit kan soms bakken met geld kosten en is niet altijd even duurzaam. Wij geven je tips hoe jij je huis duurzaam en goedkoper je huis kan verwarmen!


Goed geïsoleerd huis

Een goed geïsoleerd huis kan je al veel helpen! Op deze manier hoef je minder je huis te verwarmen. Je huis goed isoleren kan door isolerend glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie en dakisolatie. Dit is fijn voor je energieverbruik en ook nog duurzaam!

Vloerverwarming

Vloerverwarming aanleggen is een investering, maar dit haal je er vervolgens uit. Door extra te besparen moet je bewust ervan zijn dat je de verwarming nooit helemaal uit moet zetten. De ruimte vervolgens weer helemaal te verwarmen kost namelijk meer energie. Kijk wel goed welke kamer je wil verwarmen. Zo is de woonkamer vast belangrijk, maar de gang kan het best wat kouder zijn. Zeker als je de deuren goed dicht houdt, gaat er geen warmte verloren en scheelt het ook al zo’n 50 euro per jaar!

Met vloerverwarming bespaar je zo’n 10 tot 15 procent op je jaarlijkse energierekening in vergelijking met gewone radiatoren. De gevoelstemperatuur bij vloerverwarming is hoger, waardoor je de thermostaat een graadje lager kan zetten. Ga voor watervoerende vloerverwarming als je de energiezuinigste wilt!

Warmtepomp

Een warmtepomp is een elektrische vervanging voor je cv-ketel. Het onttrekt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt dat om je huis om te warmen. Doordat je geen gas gebruikt is dit een veel duurzamere manier van verwarmen dan een cv-ketel. Echter doordat je wel stroom gebruikt, is het belangrijk dat je deze stroom opwekt op een duurzame manier. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen.

HR-ketel

De HR- ketel benut warmte uit de waterdamp die vrijkomt met verbranding. Hierdoor gebruikt deze een kwart minder energie dan de eerste generatie CV ketels en is minder vervuilend, doordat de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide veel lager is.

Fluxury Team