Friends with benefits

Dit zijn de do’s and don'ts van friends with benefits

Ben je single en niet klaar voor een relatie? Dan is friends with benefits misschien wel iets voor jou. Dit houdt in dat je wél contact hebt met iemand anders, maar je geen vaste relatie hebt. Toch is niet altijd elke vorm van friends with benefits hetzelfde. Daarom geven we je een aantal do’s and don’ts zodat je weet wat je kan verwachten.

1. Zorg dat je op één lijn zit

Stel je hebt iemand leren kennen die je leuk vindt. Je bent alleen niet klaar voor een relatie, maar je vindt het gezelschap met de ander wel erg gezellig. Wees duidelijk tegen de ander en vraag duidelijk hoe hij of zij hierover denkt. Ook is het belangrijk dat je elkaars wensen naar elkaar uitspreekt. Heeft de één meer behoefte aan een spanning in de slaapkamer? Houd er dan rekening mee dat dit een issue kan worden.

2. Duidelijke afspraken

Maak van te voren duidelijke afspraken. Hoe vaak wil je elkaar zien? Vind je het goed als de ander tussendoor ook met andere mensen afspreekt of willen jullie wat dat betreft wel exclusief zijn? Communicatie is key.

3. Gevoelens krijgen en dit niet uitspreken

Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je misschien toch wat meer voelt voor de ander dan je in eerste instantie had verwacht. Het gevaar is bij friends with benefits dat je dit voor je houdt. Toch raden we je aan om dit niet te doen: je doet hier jezelf alleen maar pijn mee. Daarnaast kan het altijd zo zijn dat de ander wellicht wel hetzelfde erover denkt..

4. Introduceren aan vrienden en familie

Elkaars vrienden en familie leren kennen? Gevaarlijk. Dit lijkt te veel op een relatie en daarbij kunnen zo meerdere mensen een mening erover vormen. Hierdoor bemoeien zich meer mensen met jullie situatie, wat van invloed kan hebben op de situatie.

5. Jaloezie ontkennen

Stel: je gaat zoenen en je ziet je friend with benefits zoenen met iemand anders: baal je hier dan van of niet? Als dit je pijn doet, ga dan bij jezelf goed na of je misschien niet meer gevoelens hebt dan je denkt.

Do or don't?

Kom je er niet uit of denk je toch niet dat friends with benefits iets voor jou is? No problem! Niets moet, alles mag. En vergeet niet: het is écht niet erg om single te zijn. Omarm het!

Fluxury Team