rijst

Dit is waarom een rijstkoker mag niet ontbreken in je keuken!

Het lijkt heel makkelijk, maar het kan nog best lastig zijn om rijst perfect te koken. Een rijstkoker biedt dan uitkomst. Dankzij dit apparaat heb jij nooit meer last van rijst die overkookt. Of ben je het zat om pannen te moeten weggooien door aangebrande rijst? Kies dan voor een van de uitstekende rijstkokers en maak makkelijker en sneller dan ooit de heerlijkste rijstgerechten!


Hoe werkt een rijstkoker?

De naam doet vermoeden dat rijstkokers alleen kunnen worden gebruikt om rijst in te koken. Dit is absoluut niet het geval. Je kunt er naast rijst ook prima pasta en noedels in koken. Ook is de rijstkoker geschikt voor het bereiden van soepen, stoofschotels en stoommaaltijden met onder andere vis, kip en groente. Als je de rijstkoker voor rijst gebruikt, doe je dit als volgt. Eerst kies je de rijstsoort. Meet vervolgens de rijst af en doe deze in de rijstkoker. Vervolgens meet je ook de hoeveelheid water af. Als je de koker hebt aangezet, laat je de deksel erop zitten. De rijstkoker geeft aan wanneer deze klaar is. Je kunt gaan genieten van een heerlijk bordje perfect gekookte rijst.

Voordelen van een rijstkoker

Wat maakt rijstkokers nu zo handig? We zetten een aantal voordelen voor je op een rij. Ten eerste maak je hiermee altijd de perfecte rijst klaar. Bovendien maakt het niet uit welk type rijst je gebruikt. Ze kunnen allemaal worden gekookt in de rijstkoker. De rijst kookt dankzij de timer nooit meer over. En deze zal ook niet meer aanbranden. Ook hoef je zelf de rijst niet meer af te gieten. Je hebt daarnaast veel minder vet nodig, wanneer je maaltijden met de rijstkoker bereidt. Voldoende redenen om toch eens te overwegen om rijstkokers aan te schaffen!

Fluxury Team