japans restaurant

Dineren met vrienden? Zo haal je alles eruit!

Met de oplopende kosten en kampende personeelstekorten is het steeds vaker een uitdaging voor restaurants om het hoofd boven water te houden. Iets waar we natuurlijk alle begrip voor hebben, maar ook iets wat niet altijd bijdraagt aan een avondje lekker genieten in een restaurant. Wanneer je alleen met je partner bent of even lekker voor een snelle hap, dan is het wellicht geen probleem. Maar wanneer je een avondje dineren hebt gepland met vrienden die je lang niet hebt gezien, kan het behoorlijk tegenvallen. Restaurants hanteren soms een maximumtijd dat je aan een tafel mag zitten, bij een reservering moet je vooruit betalen en de bediening is op zijn zachts gezegd niet ideaal. Allemaal niet enorme problemen, maar het draagt niet bij aan de gezelligheid. Er zijn echter tegenwoordig nog wel manieren en concepten waar écht genieten centraal staat. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Over de grens

Service staat bij restaurants die gedreven worden door een buitenlands concept soms net iets hoger in het vaandel dan bij restaurants van Hollandse bodem. Dit is natuurlijk heel algemeen en generaliserend, maar wanneer we kijken naar een Japans restaurant zul je al snel het verschil zien. Het eten is van de hoogste kwaliteit, je mag zoveel eten als je wilt tegen een vast bedrag en ook de service is uiterst vriendelijk. Hiermee heb je volop ruimte en tijd om echt bij te praten met je vrienden, waarbij iedereen eet hoeveel en wat hij of zij wilt. Ook qua kosten is het fijn, je weet namelijk vooraf precies wat de kosten zijn. Geen verrassingen achteraf. Dat all you can eat concepten van slechte kwaliteit zijn is inmiddels echt achterhaald, zeker wanneer je kiest voor een specifieke keuken zoals de Japanse ben je verzekerd van goede kwaliteit.

Goed gecheft

Je hebt natuurlijk van die vriendengroepen die over iemand beschikken die een fantastische thuiskok is. Maar dit talent is niet iedereen toebedeeld. Mocht jij aan de beurt zijn iets te organiseren en liever niet zelf te koken, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een privé chef aan huis. De kosten hiervoor zijn echt niet heel hoog en het genieten is waanzinnig. Precies op het tempo wat jullie willen, en ook op het menu en de wijnen kun je veel invloed uitoefenen. Liever een verrassingsmenu? Dat is in veel gevallen ook mogelijk. Een goede chef regelt alles zelf, van de borden tot de afwas. Zeker wanneer je de kosten deelt met al je vrienden is dit het overwegen waard. Is een eigen chef net iets te veel, dan is het goed eens te kijken naar goede traiteurs in de omgeving. Ook deze zijn vaak van veel hogere kwaliteit dan dat ze jarenlang waren. Vaak zullen gasten het niet eens proeven, dat jij niet zelf urenlang in de keuken hebt gestaan. De kwaliteit is immers hetzelfde!

Kortom, zorg ervoor dat de quality time die jij samen met je vrienden hebt ook echt recht doet aan de tijd die jullie samen even hebben. Zorg dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit eten, de kosten of andere randvoorwaarden. Ga voor een concept waar ze zowel de kwaliteit van het eten als de service hoog in het vaandel hebben.


Fluxury Team