iphone

De nieuwe iPhone 13: wat kunnen we verwachten?

Het is bijna zover, de nieuwe iPhone komt alweer bijna uit. Naar verwachting komt deze nieuwe telefoon van Apple halverwege september uit. Vorig jaar verscheen de nieuwe iPhone pas in oktober in de winkels, dit jaar komt het model weer gewoon uit in september. 14 september is er een groot Apple-event, waar de iPhone 13 gepresenteerd gaat worden.

Waarschijnlijk zal deze smartphone de dagen erna verkrijgbaar zijn, via een pre-order fase van enkele weken, waarna vrij snel de reguliere verkoop zal starten. Deze nieuwe Apple telefoon zal natuurlijk sneller en beter zijn dan de vorige modellen van Apple, met daarbij een aantal nieuwe functies en aanpassingen. Hieronder lees je meer over de iPhone 13 en wat je van dit geweldige nieuwe toestel kunt verwachten.

iPhone 13: nieuw design en nieuw kleuren

Een van de meest opvallende verschillen met de vorige iPhones, is dat er gekozen is voor een ander design. De vorige iPhones hadden altijd een afgerond, smooth design. Sinds de vorige iPhone is er weer gekozen voor een strak design, met scherpere randen en een vlakke voorkant en achterkant. Ook het vierkante blok aan de achterkant met de camera’s zal een stuk groter zijn dan voorheen. Hiernaast zal de iPhone ook verkrijgbaar zijn in nieuwe kleuren. Zo is er een foto uitgelekt met een iPhone 13 in het roze en in matzwart.

Verbeterde camera en sensor

De iPhone 13 heeft op veel vlakken verbeteringen ten opzichte van de vorige modellen. Het grootste verschil met vorige toestellen is echter de camera. De camera van de vorige iPhone (de iPhone 12) was al erg goed, maar er komt dus weer een upgrade dit jaar. Vooral bij de iPhone 13 Pro en de Pro Max zul je dit verschil merken, omdat deze modellen een betere ultragroothoeklens zullen krijgen. De sensor grootte van alle iPhone 13 modellen zal ook toenemen. De kwaliteit van de camera zal hierdoor dus flink omhooggaan. Portretfoto’s zullen ook mooier worden, doordat je beter gebruik kunt maken van focus.

ProMotion-schermen

Vooral de Pro en Pro Max modellen zullen er erg op vooruit gaan dit jaar. Naast een nieuwe, betere groothoeklens, zullen deze duurdere uitgaven namelijk ook betere schermen krijgen. De Pro modellen zullen uitgerust worden met een scherm met een veel hogere verversingssnelheid. Voorheen hadden iPhone toestellen een standaard snelheid van 60 Hz. Dit is ook het geval bij de meeste monitors en overige beeldschermen. Tegenwoordig zijn er echter veel producten die een veel snellere verversingssnelheid hebben, van bijvoorbeeld 75 Hz of zelfs wel 120 Hz. Het voordeel hiervan is dat de beweging een stuk vloeiender oogt. Vooral bij het scrollen en swipen merk je dit verschil. De Pro en Pro Max toestellen zullen een scherm hebben van wel 120 Hz. Een flinke verbetering dus vergeleken met de vorige iPhones!

Overige verbeteringen

Maar hier blijft het niet bij… De iPhone 13 zal op andere vlakken ook verbeterd zijn. Een voorbeeld hiervan is dat de batterij een stuk groter is. Hierdoor kan de telefoon dus een stuk langer mee. De batterij van de vorige iPhone toestellen was een punt van kritiek. Hier heeft Apple dus werk van gemaakt. Ook de 5G verbinding zal een stuk sneller en beter werken op de iPhone 13. Hierdoor zal de upload- en downloadsnelheid een stuk hoger zijn. Ook de vergrendeling van het toestel zal beter. De huidige iPhones ontgrendel je met Face ID, maar dit is natuurlijk erg onhandig. Zeker als je iets op je hoofd draagt of een mondkapje op hebt. Daarom gaat Apple deze functie flink verbeteren. Er waren geruchten dat ze terug zouden vallen op de Touch ID, waarbij je met je vinger de telefoon ontgrendelt, maar dus bleek niet waar te zijn.


Fluxury Team