studeren

Blijf jezelf ontwikkelen met certificaten

Je bent er vast wel eens mee in aanraking gekomen; een certificaat. Misschien is dit een keer aangeboden door je werkgever, of heb je het online voorbij zien komen. Wat kan je nou precies met verschillende certificaten? Wat brengt het je? Zitten er ook nadelen aan het behalen van een certificaat?


Welke certificaten en cursussen passen bij jou?

Als je hebt besloten dat het behalen van een certificaat, door middel van bijvoorbeeld een cursus, iets voor jou is, dan moet je natuurlijk eerst goed bedenken welke cursus bij jou past. Handig is om even na te gaan of het beoogde certificaat jou iets kan opleveren.Waarom haal je een certificaat?

Zoals hierboven al even benoemd kunnen er talloze redenen om een certificaat te halen. Deze reden is natuurlijk voor elk individu anders. Redenen voor jou om te besluiten een certificaat te halen, kunnen de volgende zijn;


Meer kennis vergaren

Vind je het leuk om te leren en kennis op te doen? Dan is het volgen van een cursus een hele goede stap om dit doel te bereiken. Wil je bijvoorbeeld binnen jouw vakgebied meer weten, of juist je kennis over een onbekend onderwerp verbreden? Er is zo'n enorm aanbod aan cursussen, dat je dit doel zonder meer kunt behalen.

Zelfvertrouwen kweken

Natuurlijk doet het behalen van een certificaat een hele hoop met je zelfvertrouwen. Het certificaat kan fungeren als "bewijs" dat je daadwerkelijk kennis hebt over bepaalde zaken.

Kansen vergroten

Uiteraard is een van de grootste redenen om een certificaat te halen het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan, dan zal een werkgever jouw certificaten in acht nemen om te zien over welke competenties jij beschikt.


Nadelen?

De enige nadelen van het behalen van een certificaat kan de investering zijn van geld -en tijd. Een cursus kan namelijk redelijk duur zijn en een hoop tijd opslokken. Echter zijn deze nadelen vaak gemakkelijk weg te strepen tegenover de voordelen!

Fluxury Team