barbecue

Tips voor een geslaagd BBQ feestje

Warmterecords stapelen zich op, de dagen worden langer en we zien meer korte broeken in het straatbeeld. Je merkt het aan alles, de zomer komt eraan! En wat gaat er hand in hand met de zomer? Een goed barbecue feestje natuurlijk. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, wil jij het feest van het jaar goed laten verlopen. Dus nodig al je vrienden en familie maar uit, want na het lezen van deze blog organiseer jij een braai party waar nog lang over wordt nagepraat.


Het eerste waar je over na moet denken is het type barbecue. Ga je voor gas, elektrisch of een houtskool/briketten barbecue? Waarvoor je uiteindelijk kiest ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook waar je de barbecue gaat plaatsen. Heb je een klein balkonnetje? Dan doe je de buren een plezier door een elektrische barbecue te gebruiken. Hierdoor hebben ze geen last van rook. Ga je ergens barbecueën waar geen stopcontact in de buurt is? Dan is een houtskool of briketten barbecue meer geschikt. Tevens perfect wanneer je bijvoorbeeld in het park wilt gaan bbqen. Slepen met gasflessen is ook niet aan te raden als je op een andere locatie je eten wilt gaan bereiden, maar wel super handig wanneer je niet zo handig bent met het aansteken van een barbecue.

Waar moet je nog meer op letten?

Het weer in Nederland kan erg wisselvallig zijn, het ene moment straalt de zon volop en een uur later moet je schuilen voor de regen. Maar dit moet je niet weerhouden om een leuke avond barbecueën met je vrienden en familie te organiseren. Om te voorkomen dat je feestje letterlijk in de regen valt, kun je een overkapping aanschaffen of een grote partytent plaatsen. Zo zit iedereen altijd droog en je hoeft niet steeds je spullen te verplaatsen. Voor koude avonden heb je voor een paar tientjes een heater in huis. Tevens ideaal wanneer je een keer ‘s avonds wat langer buiten wilt zitten met een goed glas wijn en een spannend boek. Naast dat je je moet voorbereiden op verschillende weersomstandigheden, is het ook handig dat je ‘s avonds alles goed kunt zien. Een avondje barbecueën duurt gemiddeld langer dan een hapje eten aan de keukentafel op een woensdagavond. Ondanks dat het buiten langer licht blijft, is het wel zo gezellig als iedereen elkaar nog kan zien. Daarnaast wil je ook nog kunnen zien wat je aan het eten bent. Schaf daarom, als je het nog niet hebt, sfeerverlichting aan. Je hebt al lampjes in huis voor onder de 10 euro die op zonne-energie werken. Je hebt geen batterijen of stopcontact nodig, super handig! Voor nog minder geld haal je heel gemakkelijk sfeer in de tuin door kaarsen neer te zetten. Waait het een beetje? Voor een paar euro heb je hele mooie windlichten te koop, die jouw tuin gelijk een andere look en feel geven.

Dus gaan met die barbecue en zet de datum vast voor een leuk feestje, ik heb er zin in, jij ook?

Fluxury Team