Huis

6 manieren om de waarde van het huis te verhogen

Nu de huizenprijzen stijgen, is het de tijd om in jouw huis te investeren om in te spelen op de waarde ervan. Hieronder de beste tips vanuit de makelaar zelf:


1. Ververs met verf Het interieur verven kan de sfeer van je huis verhogen en het is goedkoop als je bereid bent om het werk te doen. Maak plinten, deuren en raam- en deurkozijnen goed schoon en verf het met een neutrale, bij voorkeur lichte kleur.


Pak een kamer per keer aan. Kies een warme, droge dag om te beginnen, verplaats al je meubels naar het midden van de kamer en doe de eerste laag in de ochtend. Omdat de meeste verf slechts enkele uren tussen de lagen nodig heeft, kun je later op de dag de tweede doen en de kamer tegen de avond af hebben. Grotere ruimtes zullen natuurlijk meer tijd kosten, maar de kamer per keer methode beperkt de onderbreking.


2. Vernieuw de ingang Eerste indrukken tellen mee, vooral als je op het punt staat jouw huis op de markt te brengen. Door de voordeur in een sterke kleur te schilderen, zoals groen of blauw, de deuropeningen en de entreemat bij te werken, geef je een signaal af dat je huis up-to-date en goed onderhouden is voordat iemand de drempel overschrijdt. Maak goed schoon. Zorg dat het plafond schoon is en maak de planten in orde. Repareer onderdelen die los zitten.


3. Vernieuw de vloeren Het schoonhouden van tapijten kan een groot verschil maken voor het uiterlijk (en de geur) van een huis. Reinig vloerkleden of vervang deze. Als vloerplanken iets te veel slijtage vertonen, laat ze dan opnieuw schuren.


4. Verander de lichtschakelaars Vaak zijn het de details die tellen en standaard witte lichtschakelaars lijken er in de loop van de tijd geel uit te zien. Vervang dit soort schakelaars door gekleurde of metalen schakelaar.


5. Was de ramen Soms besef je niet hoe smerig een raam is tot het duidelijk is. Ondertussen bouwt het vuil op en beïnvloedt het de kwaliteit van het licht. Zorg dat het glas glinstert, controleer of de grendels goed werken en neem contact op met een glasspecialist als er stukjes gebarsten zijn of vervangen moeten worden. "Het plaatsen van een nieuwe jaloezie of gordijn kan een goede start zijn voor het toevoegen of veranderen van de stijl van een kamer", zegt de Vos Makelaar Leeuwarden.


6. Plaats nieuwe kranen Als de badkamer en keuken in wezen in goede staat zijn, maar slechts een beetje moeten worden bijgewerkt, kijk dan naar de kranen. Door nieuwe, goed uitziende, passende kranen, breng je een gevoel van cohesie in huis. Goede kranen suggereren ook goed sanitair.


Fluxury Team