jeans

3 tips om ervoor te zorgen dat jouw blouse in je broek of rok blijft zitten

Om netjes voor de dag te komen, dragen veel vrouwen een blouse naar hun werk. Doe jij dit ook? Dan is de kans aanwezig dat je dit kledingstuk in jouw broek of rok stopt. Mogelijk vind je dit wat netter ogen dan wanneer je jouw blouse los draagt. Als je veel loopt op jouw werk, glijdt de blouse mogelijk vaak omhoog. Je moet jouw kleding dan regelmatig fatsoeneren. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat jouw blouse in een broek of rok blijft zitten. Wij zetten hier 3 handige tips op een rijtje.

1. Strek je armen nadat je de blouse in jouw broek of rok hebt gestopt

Glijdt jouw blouse binnen de kortste keren uit jouw broek of rok? Dan kan dit komen doordat je hem te strak instopt. Aangezien jouw lichaam beweegt tijdens het lopen, kan dit ervoor zorgen dat de blouse steeds verder omhoog kruipt. Strek je armen daarom altijd nadat je jouw blouse in een broek of rok gestopt hebt. Door jouw armen te strekken, ontstaat er meer ruimte. Hierdoor kruipt de blouse niet snel omhoog. Bijkomend voordeel is dat een blouse nooit te strak om jouw lichaam zit.

SansOnline Jeans

2. Stop de blouse in jouw ondergoed of panty

Het strekken van de armen zorgt er bij sommige vrouwen voor dat een blouse niet of nauwelijks meer omhoog kruipt. Toch helpt dit niet altijd. Kruipt jouw blouse ook nog steeds omhoog? Overweeg de onderkant dan in jouw onderbroek te stoppen. Onderbroeken zijn aan de bovenkant elastisch, waardoor dit kledingstuk jouw blouse goed op zijn plek houdt.

Vind je het geen prettig idee om een blouse in jouw ondergoed te stoppen? Dat hoeft ook niet als je een rok draagt. De meeste vrouwen dragen hier namelijk een panty onder. In dat geval kun je de blouse ook in jouw panty stoppen. Net als een onderbroek houdt een panty jouw blouse ook goed op zijn plek. Stop jouw blouse alleen in een panty als deze tot jouw taille komt. Panty’s die lager vallen, zakken namelijk af. In dat geval kan een blouse alsnog uit een panty kruipen.

3. Koop een blouse met extra lengte

Een gemiddelde dames blouse is niet bijzonder lang. Als je zo’n blouse koopt, moet je er niet raar van opkijken als het kledingstuk regelmatig uit jouw broek of rok kruipt. Er is dan immers maar weinig stof over om in te stoppen. Gelukkig zijn er ook lange blouses op de markt. Grote voordeel van zo’n blouse is dat hij aan de onderkant extra lengte heeft. Hierdoor is er meer stof beschikbaar om in jouw broek of rok te stoppen. Hoe groter het deel is dat je in kunt stoppen, des te kleiner de kans dat jouw blouse omhoog kruipt.


Fluxury Team